Gość Repeleum Napisano Lipiec 21, 2020 Share Napisano Lipiec 21, 2020 Mam krótkie pytanie. Czy komornik sądowy może sobie ot tak zająć konto bankowe bez powiadomienia osoby zasłużonej? Mi wczoraj właśnie zajął w Alior Banku i nie wiem o co chodzi. Bank rozłożył ręce i mam teraz zablokowane pieniądze. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Lipiec 21, 2020 Share Napisano Lipiec 21, 2020 1 godzinę temu, Gość Repeleum napisał: Mam krótkie pytanie. Czy komornik sądowy może sobie ot tak zająć konto bankowe bez powiadomienia osoby zasłużonej? Mi wczoraj właśnie zajął w Alior Banku i nie wiem o co chodzi. Bank rozłożył ręce i mam teraz zablokowane pieniądze. Tak, komornik zajmuje konto bankowe osoby zadłużonej bez żadnego wcześniejszego powiadomienia. Osoba zadłużona dowiaduje się zazwyczaj o tym fakcie dopiero kiedy chce wypłacić pieniądze z bankomatu albo zapłacić za zakupy kartą. Komornik jednak nie może zająć wszystkich kwot znajdujących się na rachunku bankowym. Ograniczają go limity, które ma obowiązek przestrzegać bank prowadzący Pana rachunek. Więcej znajdzie Pan tutaj: https://www.darmowyprawnik.eu/pensji-moze-zabrac-komornik-2018-r/ Trzeba jednak w tym momencie ustalić, czy egzekucja prowadzona jest zgodnie z przepisami prawa. Przede wszystkim trzeba ustalić czy wydany tytuł wykonawczy nie jest obarczony wadami prawnymi, jakich wcale nie jest mało. Nasi prawnicy chętnie przyjrzą się sprawie. Zapraszamy do kontaktu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się