Gość Wandzia Napisano Sierpień 6, 2020 Share Napisano Sierpień 6, 2020 Chcę pożyczyć przyjaciółce 5 tysięcy. Głupio mi jednak brać od niej jakieś potwierdzenie. Czy jest jakiś sposób żebyś razie czego mieć dowód? Wiadomo. W życiu różnie bywa. A nie chciałbym jej urazić jakimiś formalnościami. Że niby jej nie ufam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Sierpień 7, 2020 Share Napisano Sierpień 7, 2020 13 godzin temu, Gość Wandzia napisał: Chcę pożyczyć przyjaciółce 5 tysięcy. Głupio mi jednak brać od niej jakieś potwierdzenie. Czy jest jakiś sposób żebyś razie czego mieć dowód? Wiadomo. W życiu różnie bywa. A nie chciałbym jej urazić jakimiś formalnościami. Że niby jej nie ufam. Jeśli chciałaby mieć Pani zabezpieczenie takiej transakcji to na pewno byłoby najkorzystniej dokonać przelewu na konto koleżanki. Wówczas ma Pani potwierdzenie przelewu środków, co może stanowić w ewentualnym sporze sądowym dowód na piśmie, że pożyczka została faktycznie dokonana. Dzięki temu przyjaciółka nie powinna zostać urażona, a Pani będzie miała zabezpieczenie na przyszłość. Przy czym prosimy pamiętać, że w przypadku umowy pożyczki istnieje konieczność zapłacenia 2% podatku od czynności cywilnoprawnych. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się