Skocz do zawartości

Konto bankowe zasiłek z pomocy społecznej

Gość Rafał

Polecane posty

Witam chciałbym założyć konto w banku ale niestety mam długi alimentacyjne. Dostaje zasiłek stały w wysokości 645 zł i mam przyznaną na stałe grupę inwalidzka. Czytałem artykuły ze ponoć jest możliwość założenia konta socjalnego ale niestety gdy się pytałem to dostawałem odpowiedź ze nie na w ofercie takich kont. Czy jak założyłbym normalne konto to mi zabiorą ten zasiłek czy jak to może jest? Pozdrawiam 

21 godzin temu, Gość Rafał napisał:

Witam chciałbym założyć konto w banku ale niestety mam długi alimentacyjne. Dostaje zasiłek stały w wysokości 645 zł i mam przyznaną na stałe grupę inwalidzka. Czytałem artykuły ze ponoć jest możliwość założenia konta socjalnego ale niestety gdy się pytałem to dostawałem odpowiedź ze nie na w ofercie takich kont. Czy jak założyłbym normalne konto to mi zabiorą ten zasiłek czy jak to może jest? Pozdrawiam 

Panie Rafale, nie w każdym banku założy Pan konto socjalne. Taką ofertę mają zasadniczo wybrane banki. Więcej na ten temat znajdzie Pan naszym blogu w tym miejscu: https://www.darmowyprawnik.eu/konto-niewidoczne-dla-komornika-jak-zalozyc/

Gdy próbowałem założyć konto w ing to wyświetliło mi ze wprowadzone dane są poprawne ale nie mogą przejść dalej dlaczego? Czy mając dług nie mogę założyć nawet konta w banku?

8 godzin temu, Gość Rafał napisał:

Gdy próbowałem założyć konto w ing to wyświetliło mi ze wprowadzone dane są poprawne ale nie mogą przejść dalej dlaczego? Czy mając dług nie mogę założyć nawet konta w banku?

Najpewniej będziesz musiał iść do banku osobiście. Może poprostu takie konto wymaga większego wysiłku.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...