Gość L4 a komornik Napisano Sierpień 18, 2020 Share Napisano Sierpień 18, 2020 Witam. Mam na umowie 3200 brutto oraz komornika. Ile komornik może zabrać mi z zasiłku chorobowego i ile zostanie mi do wypłaty? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Sierpień 18, 2020 Share Napisano Sierpień 18, 2020 Dnia 18.08.2020 o 18:30, Gość L4 a komornik napisał: Witam. Mam na umowie 3200 brutto oraz komornika. Ile komornik może zabrać mi z zasiłku chorobowego i ile zostanie mi do wypłaty? Kwota wolna od zajęcia zasiłku chorobowego wobec egzekucji świadczeń innych niż alimentacyjne w 2020 roku wynosi 75% kwoty zasiłku. Pamiętać jednak należy, że kwota jaką komornik musi pozostawić osobie pozostającej na zasiłku chorobowym to aktualnie 878,81 zł. Tutaj znajdzie Pan ciekawy artykuł odpowiadający na postawione pytanie: https://www.anty-dlug.pl/czy-komornik-moze-zajac-chorobowe/ Trzeba jednak zadać sobie pytanie, czy komornik prowadzi egzekucję na podstawie prawidłowo wystawionego tytułu wykonawczego? Jeśli nie i np. doszło do nieprawidłowości w doręczeniach jeszcze na etapie postępowania sądowego to wówczas można egzekucję nie tylko umorzyć, ale też odzyskać zabrane środki. Wszystko zależy od okoliczności danej sprawy. Współpracujący z nami prawnicy chętnie dokonają analizy sprawy. Zapraszamy do kontaktu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość L4 a komornik Napisano Sierpień 18, 2020 Share Napisano Sierpień 18, 2020 Czyli tylko to 878 zł będę otrzymywać z chorobowego??? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bizon Napisano Sierpień 19, 2020 Share Napisano Sierpień 19, 2020 10 godzin temu, Gość L4 a komornik napisał: Czyli tylko to 878 zł będę otrzymywać z chorobowego??? Czytaj dokładnie. 75% zostanie Ci, ale jeśli zarabiasz mało to te minimum 878 zł zawsze ci musi zostać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość L4 a komornik Napisano Sierpień 19, 2020 Share Napisano Sierpień 19, 2020 Czyli jeżeli mam 2100 na rękę już po odliczeniu tych 80% za zwolnienie to z tego 2100 musi mi zostać 75 %????? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bizon Napisano Sierpień 19, 2020 Share Napisano Sierpień 19, 2020 3 godziny temu, Gość L4 a komornik napisał: Czyli jeżeli mam 2100 na rękę już po odliczeniu tych 80% za zwolnienie to z tego 2100 musi mi zostać 75 %????? Dokładnie jest tak jak napisałeś ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się