IwonaKraj Napisano Sierpień 20, 2020 Share Napisano Sierpień 20, 2020 Dzień dobry, na mój adres domowy dostaję od jakiegoś czasu korespondencję z KRUKA. Nie jest ona kierowana do żadnego z mieszkańców, tylko do osoby, która nie mieszka pod tym adresem od 15 lat. Niestety, pierwszy list otwarłam, ponieważ nie sprawdziłam nawet do kogo jest kierowany, po przeczytaniu nadawcy od razu się zestresowałam. Drugi list został odesłany na adres tego pana, do którego był zaadresowany, ale nie wiem czy po tylu latach nadal mieszka pod tym adresem, który zostawił. Boję się, że windykatorzy z tej firmy zaczną nas nachodzić. Gdzie to można zgłosić? Chciałam zadzwonić do Kruka lub napisać im emaila że taka osoba tutaj nie mieszka, ale czytałam wpisy na innym forum że to może dać im zielone światełko do tego aby myśleć że jednak prawdziwy adresat tutaj mieszka i po prostu chce ich zmylić. Proszę o pomoc. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Sierpień 20, 2020 Share Napisano Sierpień 20, 2020 1 minutę temu, IwonaKraj napisał: Dzień dobry, na mój adres domowy dostaję od jakiegoś czasu korespondencję z KRUKA. Nie jest ona kierowana do żadnego z mieszkańców, tylko do osoby, która nie mieszka pod tym adresem od 15 lat. Niestety, pierwszy list otwarłam, ponieważ nie sprawdziłam nawet do kogo jest kierowany, po przeczytaniu nadawcy od razu się zestresowałam. Drugi list został odesłany na adres tego pana, do którego był zaadresowany, ale nie wiem czy po tylu latach nadal mieszka pod tym adresem, który zostawił. Boję się, że windykatorzy z tej firmy zaczną nas nachodzić. Gdzie to można zgłosić? Chciałam zadzwonić do Kruka lub napisać im emaila że taka osoba tutaj nie mieszka, ale czytałam wpisy na innym forum że to może dać im zielone światełko do tego aby myśleć że jednak prawdziwy adresat tutaj mieszka i po prostu chce ich zmylić. możesz nic nie robić, lub też poinformować na piśmie ową firmę, że dłużnik nie mieszka pod tym adresem, Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Sierpień 20, 2020 Share Napisano Sierpień 20, 2020 35 minut temu, IwonaKraj napisał: Dzień dobry, na mój adres domowy dostaję od jakiegoś czasu korespondencję z KRUKA. Nie jest ona kierowana do żadnego z mieszkańców, tylko do osoby, która nie mieszka pod tym adresem od 15 lat. Niestety, pierwszy list otwarłam, ponieważ nie sprawdziłam nawet do kogo jest kierowany, po przeczytaniu nadawcy od razu się zestresowałam. Drugi list został odesłany na adres tego pana, do którego był zaadresowany, ale nie wiem czy po tylu latach nadal mieszka pod tym adresem, który zostawił. Boję się, że windykatorzy z tej firmy zaczną nas nachodzić. Gdzie to można zgłosić? Chciałam zadzwonić do Kruka lub napisać im emaila że taka osoba tutaj nie mieszka, ale czytałam wpisy na innym forum że to może dać im zielone światełko do tego aby myśleć że jednak prawdziwy adresat tutaj mieszka i po prostu chce ich zmylić. Proszę o pomoc. Najlepszym rozwiązaniem będzie poinformowanie firmy windykacyjnej, że osoba wskazana jako dłużnik nie mieszka pod wskazanym adresem, a Pani nie zna aktualnego adresu osoby zadłużonej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IwonaKraj Napisano Sierpień 20, 2020 Autor Share Napisano Sierpień 20, 2020 2 minuty temu, EUROLEGE Kancelaria napisał: Najlepszym rozwiązaniem będzie poinformowanie firmy windykacyjnej, że osoba wskazana jako dłużnik nie mieszka pod wskazanym adresem, a Pani nie zna aktualnego adresu osoby zadłużonej. Dziękuję za informację. Napisałam już w tej sprawie e-maila. Zastanawiam się czy wysłać również pismo na adres siedziby Kruka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IwonaKraj Napisano Sierpień 20, 2020 Autor Share Napisano Sierpień 20, 2020 Nie chcę podawać im swoich danych personalnych a nie wiem czy uznają takie pismo opatrzone wyłącznie parafką Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IwonaKraj Napisano Sierpień 21, 2020 Autor Share Napisano Sierpień 21, 2020 13 godzin temu, EUROLEGE Kancelaria napisał: Najlepszym rozwiązaniem będzie poinformowanie firmy windykacyjnej, że osoba wskazana jako dłużnik nie mieszka pod wskazanym adresem, a Pani nie zna aktualnego adresu osoby zadłużonej. Napisałam już e-mail, zredagowałam już pismo na papierze i teraz nie wiem czy wysłać czy email wystarczy. Proszę o pomoc. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Sierpień 22, 2020 Share Napisano Sierpień 22, 2020 Dnia 21.08.2020 o 08:18, IwonaKraj napisał: Napisałam już e-mail, zredagowałam już pismo na papierze i teraz nie wiem czy wysłać czy email wystarczy. Proszę o pomoc. Pani Iwono, najlepiej nich opisze nam Pani swoją sprawę i wyśle dokumentację w sprawie na maila: kontakt@eurolege.pl Postaramy się Pani pomóc ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IwonaKraj Napisano Sierpień 22, 2020 Autor Share Napisano Sierpień 22, 2020 6 godzin temu, EUROLEGE Kancelaria napisał: Pani Iwono, najlepiej nich opisze nam Pani swoją sprawę i wyśle dokumentację w sprawie na maila: kontakt@eurolege.pl Postaramy się Pani pomóc ? Dziękuję za pomoc ale jaką dokumentację mam wysłać? Zredagowałam tylko email i pismo wyjaśniające, które czeka na wysłanie. Nie będę wysyłać Państwu listów adresowanych do tego Pana bo to nie jest moja sprawa. Pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się