Skocz do zawartości

HIERARCHIA PISM O ZADŁUŻENIU

Gość Ewka

Polecane posty

Dzień dobry!Mam może takie banalne  pytanie otóż które pismo i do kogo nalezy wpłacać raty jeślli na przemian przychodzą listy albo od komornika albo np z Ultimo?Np od jakiegoś czasu wpłacałam do firmy Ultimo rate ,po jakimś czasie przychodzi pismo od komornika.Mam  teraz wpłac do komornika ?Czy to to samo?

18 godzin temu, Gość Ewka napisał:

Dzień dobry!Mam może takie banalne  pytanie otóż które pismo i do kogo nalezy wpłacać raty jeślli na przemian przychodzą listy albo od komornika albo np z Ultimo?Np od jakiegoś czasu wpłacałam do firmy Ultimo rate ,po jakimś czasie przychodzi pismo od komornika.Mam  teraz wpłac do komornika ?Czy to to samo?

czy wierzyciel ograniczył kwotę do wyegzekwowania w związku z częściową spłatą zobowiązania, jeżeli nie, to trzeba poinformować komornika o takich wpłatach na rzecz wierzyciela, po drugie - jeżeli wierzyciel wszczął egzekucje, to na twoim miejscu zaprzestałbym dokonywania wpłat bezpośrednio na konto wierzyciela,

22 godziny temu, Gość Ewka napisał:

Zasadniczo wpłaty powinny być dokonywane na rzecz komornika, co wpłynie zresztą pozytywnie na koszty egzekucji zmniejszając je.

Inną rzeczą jest, czy egzekucja komornicza prowadzona jest na podstawie ważnego tytułu wykonawczego. Być może w toku sprawy sądowej doszło do istotnych uchybień formalnych, które umożliwiłyby nie tylko umorzyć egzekucję, ale też odzyskać zajęte przez komornika środki. Warto na pewno sprawdzić wszystkie możliwości i wiedzieć, czy egzekucja powinna być prowadzona zgodnie z przepisami przeciwko Pani osobie. W naszej Kancelarii EUROLEGE od wielu lat zajmujemy się tego typu sprawami i mamy na tym polu liczne sukcesy. Częśc z nich może Pani zobaczyć tutaj: https://www.darmowyprawnik.eu/wygrane-sprawy/

Zapraszamy do kontaktu.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...