Gość Madzia Napisano Wrzesień 5, 2019 Share Napisano Wrzesień 5, 2019 Witam serdecznie i bardzo proszę o pomoc. W dniu 02-09-2019 odebrałam z poczty z Sądu Rejonowego nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym. Sytuacja wygląda następująco: 16-07-2015 chwilówka w Łatwy kredyt.pl 1000zł + prowizja 220zł 14-08-2015 termin spłaty (nie spłaciłam) 11-12-2015 akt notarialny wierzyciel Ennad, sp zoo 16-05-2017 pełnomocnictwo Via Lex Wrocław 02-06-2017 ostateczne wezwanie do zapłaty (pismo na stary adres, brak możliwości odbioru) 18-12-2017 odsetki 382,45zł 19-12-2017 pozew do E-Sąd 26-01-2018 E-Sąd brak podstaw do wydania nakazu zapłaty, sprawa przekazana do Sądu Rejonowego. 23-11-2018 Nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym , posiedzenie niejawne do zapłaty 1602,45 + odsetki dla Ennad i 647zł dla Via Lex. 02-09-2019 odebrałam nakaz z poczty Nadmienie, że na wydruku pożyczki widniej nowy mój adres gdzie w momencie jej brania zamieszkiwałam, a wezwania do zapłaty wysłane zostały na stary adres pod którym nie mieszkam od kwietnia 2014r. Dziwi mnie trochę data nakazu i data dostarczenia (prawie 10 miesięcy). Co mogę w tej sprawie zrobić ? Oczywiście chcę spłacić pożyczkę tylko nie jestem pewna z kim mam się kontaktować w sprawie ewentualnych rat. Proszę o wszelkie rady. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Wrzesień 5, 2019 Share Napisano Wrzesień 5, 2019 Szanowna Pani Magdaleno, po pierwsze w tej sprawie na pewno warto złożyć sprzeciw od nakazu zapłaty., ponieważ dzięki temu można uzyskać na drodze sądowej całkowite oddłużenie. Wiemy, że to możlie bo mamy na swoim koncie tysiące wygranych tego rodzaju spraw. ? Tak odelgły termin od wydania nakazu do jego doręczenia nie jest niczym niezwykłym. Dzieje się tak często w sądach, które są znaznie obłożone pracą. Co do spłaty tego zobowiązania, to na tym etapie wierzytelność jest już u zupełnie innego wierzyciela. Jest bardzo prawdopodobne, że gdy doświadczony prawnik sporządzi spreciw i sprawa trafi ponownie do sądu, to wierzyciel nie będzie w stanie udowodnić, że mu się te pieniądze należą. Po prostu dokumentacja, którą dysponują zazwyczaj na to nie pozwala. Aby to jednak było możliwe konieczna jest interwencja doświadczonego prawnika. Prosimy o kontakt z naszą kancelarią, nasz prawnik bezpłatnie przeanalizuje wszystkie dokumenty i odpowie jak możemy Pani pomóc. ? Tel. 530 333 130 Mail: kontakt@eurolege.pl (W przypadku kontaktu mailowego prosimy o wpisanie do wiadomości numeru telefonu i załączenie skanów lub zdjęć dokumentów otrzymanych z sądu. To bardzo przyspieszy całą analizę.) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się