Gość Krystian Napisano Wrzesień 8, 2019 Share Napisano Wrzesień 8, 2019 Wypowiedziane została mi umowa kredytu .pożyczyłem 5000 zapłaciłem ok.6500.teraz odezwała się windykacja i żąda spłaty jeszcze 7500 zł. Niestety zapłaciłem jeszcze 2 razy po 300 zł czy mam szansę wygrać w sądzie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Wrzesień 10, 2019 Share Napisano Wrzesień 10, 2019 Szanowny Panie Krystianie, wszystko wskazuje na to, że w sądzie ma Pan wysokie szanse na wygraną. Jeśli nie w całości to w zdecydowanej części. Dla oceny sprawy musimy mieć jednak więcej informacji w Pana sprawie z Euroloan. Przede wszystkim koniecznym jest ustalenie, czy nie zawierał Pan jakichkolwiek ugód albo nie dokonywał Pan wpłat po wypowiedzeniu umowy pożyczki. Windykacja EUROLAN na pewno jest kłopotliwa, ale w tym miejscu trzeba wykazać się cierpliwością, rozwagą i rozsądkiem w podejmowaniu decyzji. Nie wolno na pewno wykonywać nieprzemyślanych ruchów. Mogą one wpłynąć negatywnie na Pana sytuację w przyszłości. Na tą chwilę należy spodziewać się, że w ślad za wypowiedzeniem umowy kredytu zostanie Pan pozwany do sądu o zapłatę. Pozew o zapłatę może poprzedzić zbycie "długu" do jednej z firm windykacyjnych działających na rynku. Taka sytuacja procesowo nawet polepszałaby Pańską sytuację. Następnie najbardziej prawdopodobnym scenariusze będzie wydanie przez sąd orzeczenia o nazwie nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym. Może takie pismo wydać i doręczyć Panu także e-sąd, działający w ramach EPU. Wówczas na działanie jako pozwany ma Pan 2 tygodnie, liczone od dnia, w którym otrzymał Pan sądowy nakaz zapłaty z powództwa EUROLAN. W terminie tym należy złożyć do sądu sprzeciw od nakazu zapłaty. Kiedy otrzyma Pan pierwsze pismo z sądu to zachęcamy do kontaktu z naszą Kancelarią. Postaramy się Panu pomóc. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać: · telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, · wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo · wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.eurolege.pl/anuluj-dlug-2/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Krystian Napisano Wrzesień 10, 2019 Share Napisano Wrzesień 10, 2019 Kontaktowała się firma windykacyjna po rozmowie z nimi zapłaciłem pozyczkodawcy 2 razy po 300 zł.Na moją prośbę o przesłanie cesji lub innych pism,dostałem od firmy windykacyjnej maila ,że tylko telefonicznie mogę z nimi się porozumiewać. Tylko czy jeśli po wypowiedzeniu umowy zapłaciłem. Na konto euroloan czy nie przyznaniem się do istnienia długu? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Wrzesień 11, 2019 Share Napisano Wrzesień 11, 2019 Dokonał Pan bardzo niepotrzebnej czynności bez uprzedniej konsultacji prawnej. Takie zachowanie może w przyszłym sporze sądowym przemawiać na Pańską niekorzyść. Oczywiście nie powoduje to, że sprawę Pan na pewno przegra, ale na pewno takie działanie utrąca wiele argumentów. Co do zachowania firmy windykacyjnej, to może już mieć Pan uzasadnione podejrzenie, iż do skutecznej cesji wierzytelności mogło w ogóle nie dojść. Ma Pan przecież prawo wiedzieć kto i co konkretnie miał odkupić od poprzedniego wierzyciela. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się