Gość Gośka Napisano Wrzesień 5, 2020 Share Napisano Wrzesień 5, 2020 Mam nakaz zaplaty, który otrzymałam wczoraj z sądu. Pozwal mnie bank, w którym mialam kredyt. Kwita jest bardzo duża jak dla mnie bo to 25 tysięcy. I chciałabym żeby jakoś ten nakaz zaplaty rozłożyć na raty. Dzwoniłam do banku i dowiedziałam się, żebym nic z tym nie robila. Nic nie pisała do sądu i zrobią ze mną ugodę żebym płaciła w ratach. Pomyślałam, że jednak napiszę na forum i się dopytam czy tak się da? Żeby nakaz zaplaty rozłożyć na raty? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Wrzesień 6, 2020 Share Napisano Wrzesień 6, 2020 na twoim miejscu wniósł bym sprzeciw od nakazu zapłaty aby wyeliminować go z obrotu prawnego, po drugie doprowadziłbym do sprawy w trybie normalnym aby bank udowodnił swoje racje przed sądem, jeżeli nakazu nie wyeliminujesz w przyszłości mogą być problemy, gdyż taki prawomocny tytuł wykonawczy jest pożywką dla firm windykacyjnych. Ugodę można zawrzeć nawet przed sądem jak i po prawomocnym wyroku, więc to co opowiadają ludzie z banku aby nie składać sprzeciwu jest jednym słowem chamskie a w twoim interesie prawnym jest dbanie o swój interes niż o interes banku - takie moje zdanie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Wrzesień 7, 2020 Share Napisano Wrzesień 7, 2020 Dnia 5.09.2020 o 06:46, Gość Gośka napisał: Mam nakaz zaplaty, który otrzymałam wczoraj z sądu. Pozwal mnie bank, w którym mialam kredyt. Kwita jest bardzo duża jak dla mnie bo to 25 tysięcy. I chciałabym żeby jakoś ten nakaz zaplaty rozłożyć na raty. Dzwoniłam do banku i dowiedziałam się, żebym nic z tym nie robila. Nic nie pisała do sądu i zrobią ze mną ugodę żebym płaciła w ratach. Pomyślałam, że jednak napiszę na forum i się dopytam czy tak się da? Żeby nakaz zaplaty rozłożyć na raty? Rady przekazywane przez pracownika banku są całkowicie nietrafione. Należy jak najszybciej złożyć sprzeciw od nakazu zapłaty, aby ten się nie uprawomocnił. Jeśli się uprawomocni, to rozłożenie na raty będzie już tylko wolą banku, ponieważ dług - o ile istnieje - stanie się w całości wymagalne. Prosimy jedynie pamiętać, że na złożenie skutecznego sprzeciwu od nakazu zapłaty ma Pani tylko 2 tygodnie. Jeśli potrzebuje Pani pomocy w napisaniu sprzeciwu oraz dalszej reprezentacji w sprawie to zachęcamy do kontaktu. Mamy wieloletnie doświadczenie w sprawach sądowych przeciwko bankom, firmom windykacyjnym czy pożyczkowym. Tutaj znajdzie Pani zaledwie niewielką część naszych sukcesów: https://www.darmowyprawnik.eu/wygrane-sprawy/ Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się