Skocz do zawartości

Nakaz zapłaty - Sąd okręgowy

Gość Danielllo

Polecane posty

Gość Danielllo

Miał ktoś już do czynienia z nakazem zapłaty z sądu okręgowego? Mój bank pozwał mnie o ponad 150 tysięcy. Według mnie niesłusznie. Bo płaciłem jak mogłem. Wiedzieli, że mam trudną sytuację. Chciałbym się odwołać. Czytałem już o nakazach zaplaty z sądu rejonowego. Ale czy z okręgowego to jest tak samo?

3 godziny temu, Gość Danielllo napisał:

Miał ktoś już do czynienia z nakazem zapłaty z sądu okręgowego? Mój bank pozwał mnie o ponad 150 tysięcy. Według mnie niesłusznie. Bo płaciłem jak mogłem. Wiedzieli, że mam trudną sytuację. Chciałbym się odwołać. Czytałem już o nakazach zaplaty z sądu rejonowego. Ale czy z okręgowego to jest tak samo?

jak najbardziej, sprzeciw wnosimy w ciągu 14 dni od odebrania nakazu zapłaty.

Dnia 9.09.2020 o 12:42, Gość Danielllo napisał:

Nakazy zapłaty w postępowaniach upominawczych oraz nakazowych mogą wydawać również sądy okręgowe. Takie sądy jednak wydają ich zdecydowanie mniej, a to ze względu na to, że ich kognicji podlegają sprawy, w których kwota wartości przedmiotu sporu wynosi więcej niż 75.000 zł. Jednak w skutkach prawnych nakaz zapłaty wydany przez sąd okręgowy i rejonowy niczym się nie różnią. Od obu można się odwołać i w większości przypadków nawet trzeba. Jest to konieczne do tego, aby sprawdzić czy bank, firma windykacyjna lub pożyczkowa nie popełniły żadnych błędów w procesie i czy istnieją szansę na pełne oddłużenie albo chociaż częściowe.

Na odwołanie się w sprawie ma Pan tylko 2 tygodnie. Termin liczony jest od dnia, w którym otrzymał Pan nakaz zapłaty z sądu. Oczywiście w naszej Kancelarii EUROLEGE pomagamy takim osobom jak Pan. Od wielu lat pomagamy osobom pozwanym do sądów w całej Polsce przez firmy windykacyjne, pożyczkowe oraz banki. A zaledwie niewielką część z naszych licznych sukcesów sądowych znajdzie Pan w tym miejscu: https://www.darmowyprawnik.eu/wygrane-sprawy/

Zapraszamy do kontaktu. Współpracujący z nami prawnicy pomogą Panu nie tylko napisać sprzeciw albo zarzuty od nakazu zapłaty, ale także kompleksowo zajmą się całą sprawą sądową.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...