Gość Gargamel Napisano Wrzesień 12, 2020 Share Napisano Wrzesień 12, 2020 Witam. Jedna z firm windykacyjnych ciągle nęka mnie telefonami i SMS. I to drugie w sumie jest gorsze bo z z automatu przesyłają nawet o 2 w nocy. A je że względu na to, że mam pracę, że muszę być ciągle przy telefonie bardzo mi to przeszkadza. Da radę coś z tym zrobić? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Wrzesień 14, 2020 Share Napisano Wrzesień 14, 2020 Dnia 12.09.2020 o 06:27, Gość Gargamel napisał: Witam. Jedna z firm windykacyjnych ciągle nęka mnie telefonami i SMS. I to drugie w sumie jest gorsze bo z z automatu przesyłają nawet o 2 w nocy. A je że względu na to, że mam pracę, że muszę być ciągle przy telefonie bardzo mi to przeszkadza. Da radę coś z tym zrobić? Być może w sprawie dochodzi do uporczywego nękania, które kwalifikowane jest jako przestępstwo z art. 190a kodeksu karnego. Więcej na ten temat znajdzie Pan w tym miejscu: https://www.darmowyprawnik.eu/uporczywe-nekanie-z-windykacji-zawiadomienie-o-mozliwosci-popelnienia-przestepstwa-przez-windykatora-wzor/ Dodatkowo możliwe jest również złożenie skargi na firmę windykacyjną. Jak to zrobić i gdzie złożyć taką skargę znajdzie Pan tutaj: https://www.darmowyprawnik.eu/skarga-na-windykatora-wzor/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Radio wr Napisano Październik 8, 2020 Share Napisano Październik 8, 2020 Dnia 12.09.2020 o 06:27, Gość Gargamel napisał: Witam. Jedna z firm windykacyjnych ciągle nęka mnie telefonami i SMS. I to drugie w sumie jest gorsze bo z z automatu przesyłają nawet o 2 w nocy. A je że względu na to, że mam pracę, że muszę być ciągle przy telefonie bardzo mi to przeszkadza. Da radę coś z tym zrobić? Co zrobić? Najlepiej zmienić numer telefonu ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Październik 9, 2020 Share Napisano Październik 9, 2020 16 godzin temu, Gość Radio wr napisał: Co zrobić? Najlepiej zmienić numer telefonu ? Na pewno jest to najbardziej skuteczna metoda, ale niestety nie w przypadku każdej osoby zda egzamin ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się