Skocz do zawartości

Komornik bez upomnienia na koncie bankowym

Gość Jagiełło1010

Polecane posty

Gość Jagiełło1010

Czy komornik może tak bez żadnej zapowiedzi zablokować konto bankowe za długi w firmie windykacyjnej? Mam taką sprawę z BEST i nie wiem co robić. Ani komornik ani ta firma nie reagują na moje wezwania, że to wszystko bezprawne. Komornik mówi, że ma tytuł wykonawczy i nic go nie interesuje...

9 godzin temu, Gość Jagiełło1010 napisał:

Czy komornik może tak bez żadnej zapowiedzi zablokować konto bankowe za długi w firmie windykacyjnej? Mam taką sprawę z BEST i nie wiem co robić. Ani komornik ani ta firma nie reagują na moje wezwania, że to wszystko bezprawne. Komornik mówi, że ma tytuł wykonawczy i nic go nie interesuje...

komornik związany jest z wnioskiem wierzyciela, jeżeli wierzyciel przedłożył prawomocny tytuł wykonawczy to komornik zaczął swoje działania, na twoim miejscu zaczął bym działać w celu wyeliminowania tego tytułu z obrotu prawnego, pytanie czy korespondencja z sądu była odbierana a jeżeli tak czy się  w jakiś sposób broniono?, a jeżeli nie była odbierana to dlaczego? ( zły adres pozwanego).

Dnia 12.09.2020 o 10:47, Gość Jagiełło1010 napisał:

Zasadniczo komornik działa z zaskoczenia i dokonuje np. zajęcia konta bankowego bez żadnego wcześniejszego ostrzeżenia. Jednak zanim pojawia się komornik całą egzekucję musi poprzedzać jakaś sprawa sądowa i tytuł wykonawczy, np. prawomocny nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym z klauzulą wykonalności. Jeśli o żadnej sprawie sądowej Pan nie wiedział, a nagle pojawił się komornik to jak najbardziej sprawę można wzruszyć i nadać jej bieg ponownie umarzając przy okazji egzekucję i odzyskując zabrane pieniądze. Więcej na ten temat pisaliśmy na naszym blogu w tym miejscu: https://www.darmowyprawnik.eu/jak-wstrzymac-komornika/

Gdyby potrzebował Pan pomocy w tej sprawie i szybkiego działania to zachęcamy do kontaktu. Współpracujący z nami prawnicy od wielu lat zajmują się tego rodzaju sprawami. Pomogliśmy wielu osobom wyjść z pętli zadłużeń i problemów komorniczych.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...