Gość Janusz77 Napisano Wrzesień 14, 2020 Share Napisano Wrzesień 14, 2020 Dzień dobry. Ma ktoś wiedzę, jak anulować sądowy nakaz zapłaty razem z długiem? Dostałem taki nakaz zaplaty z sądu i chciałbym się pozbyć zadłużenia anulujac nakaz zaplaty. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Wrzesień 14, 2020 Share Napisano Wrzesień 14, 2020 Przed chwilą, Gość Janusz77 napisał: Dzień dobry. Ma ktoś wiedzę, jak anulować sądowy nakaz zapłaty razem z długiem? Dostałem taki nakaz zaplaty z sądu i chciałbym się pozbyć zadłużenia anulujac nakaz zaplaty. Panie Januszu, "anulowanie" czyli poprawnie uchylenie nakazu zapłaty w postępowaniu upominawczym oraz elektronicznym postępowaniu upominawczym (EPU) następuje poprzez skuteczne wniesienie środka zaskarżenia jakim jest sprzeciw od nakazu zapłaty. W przypadku nakazu zapłaty w postępowaniu nakazowym konieczne jest wniesienie zarzutów od nakazu zapłaty. W tym przypadku jednak wniesienie środka zaskarżenia nie powoduje, że nakaz zapłaty traci moc. Bowiem nakaz zapłaty w postępowaniu nakazowym po wniesieniu zarzutów od nakazu zapłaty nadal istnieje i co gorsze, może stanowić podstawę egzekucji mimo tego, że proces się jeszcze nie skończył. Dlatego zawsze należy składać w takich sprawach wniosek o uchylenie natychmiastowej wykonalności nakazu zapłaty w postępowaniu nakazowym. Więcej na temat odwoływania się od orzeczeń sądowych znajdzie Pan w naszym poradniku dostępnym tutaj: https://www.darmowyprawnik.eu/jak-napisac-odwolanie-do-sadu-w-sprawie-cywilnej-wniosek-o-uzasadnienie-wyroku-apelacja/ Zaznaczamy również, że "anulowanie" nakazu zapłaty nie powoduje automatycznego "anulowania" długu, ponieważ to, czy dług jest czy go nie ma stanowić będzie przedmiot rozstrzygnięcia sądu wyrokiem w danej sprawie. Jednak odwoływanie się od nakazów zapłaty należy uznać za korzystne dla pozwanego i w większości przypadków uzasadnione. Wynika to z faktu, że wydając nakaz zapłaty sąd robi to w zaciszu własnego gabinetu, na posiedzeniu niejawnym, bez udziały stron. Nie zapoznaje się w żaden sposób ze stanowiskiem strony pozwanej. Zna stanowisko tylko jednej strony, czyli powoda. Jeśli potrzebuje Pan pomocy w sprawie napisania środka odwoławczego od nakazu zapłaty wydanego przez sąd i dalszej reprezentacji Pana interesów w sprawie to zapraszamy do kontaktu. W naszej Kancelarii EUROLEGE od wielu lat pomagamy osobom, które pozwane zostały do sądów w całej Polsce przez firmy windykacyjne, pożyczkowe oraz banki. Zaledwie niewielką część naszych sukcesów może Pan znaleźć tutaj: https://www.darmowyprawnik.eu/wygrane-sprawy/ Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Katarzyna Napisano Październik 9, 2020 Share Napisano Październik 9, 2020 Ja mam też nakaz zaplaty. Z e-sądu przyszedł dzisiaj i chciałabym się odwołać. Żeby nie popełnić jakiejś głupoty też proszę o pomoc. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Październik 12, 2020 Share Napisano Październik 12, 2020 Dnia 9.10.2020 o 17:30, Gość Katarzyna napisał: Ja mam też nakaz zaplaty. Z e-sądu przyszedł dzisiaj i chciałabym się odwołać. Żeby nie popełnić jakiejś głupoty też proszę o pomoc. Pani Katarzyno, chętnie Pani pomożemy w takiej sprawie. Niewątpliwie nie mając wiedzy prawniczej nie ryzykować składania środków odwoławczych na własną rękę, ale skorzystać z pomocy doświadczonych w tematyce prawników. Oczywiście zapraszamy do kontaktu. Od wielu lat pomagamy osobom pozwanym do sądów w całej Polsce, w tym do e-sądu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się