Gość Marti Napisano Wrzesień 17, 2019 Share Napisano Wrzesień 17, 2019 Posiadam zadłużenie w Funduszu Alimentacyjnym.W chwili obecnej mam w związku z tym komornika. W FA złożyłem wniosek o rozłożenie długu na raty za okres 2015/2016 A okresy 2016/2017 i 2017/2018 są odroczone do roku 2022. FA dług ok.10.000 zł rozłożył na raty płatne miesięcznie po 300 zł. Pozostałe zadłużenie 24.000 zł zostało odroczone do lutego 2022 roku. Mam zajęcie konta bankowego na które wpływa wynagrodzenie za pracę.Jestem zatrudniony w Niemczech. Komornik zabiera mi wszystko z konta mimo tego że wierzyciel czyli FA wydał w/w decyzję. Na jakiej podstawie nadal jest zajęcie konta bankowego? Komornik twierdzi że mam spłacać raty do FA a zajęte pieniądze będą trafiać na depozyt sądowy. Czy takie postępowanie jest słuszne? Dodam że bieżące alimenty płacę regularnie ale jeśli komornik nadal będzie zabierał mi wszystko to nie będę miał z czego ich płacić. Jestem jedynym żywicielem rodziny.Mam na utrzymaniu żonę i 4 dzieci. Co mogę zrobić w tej sytuacji? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Janek Napisano Październik 9, 2019 Share Napisano Październik 9, 2019 Zmartwie Cię kolego. Jak masz długi alimentacyjne to nic ci nie pomoże. Trzeba spłacić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się