Gość AlBundy Napisano Wrzesień 15, 2020 Share Napisano Wrzesień 15, 2020 Dostałem wczoraj do skrzynki ma listy, że podobno firma windykacyjna zza granicy kupią moje zadłużenie w chwilówce. Pismo zatytułowane jest zawiadomienie o cesji wierzytelności. I odrazu wezwanie do zapłaty ponad 3 tysięcy złotych. To wystarczy żeby domagali się zaplaty? Nic oprócz tego swistka więcej nie dostałem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Wrzesień 15, 2020 Share Napisano Wrzesień 15, 2020 4 godziny temu, Gość AlBundy napisał: Dostałem wczoraj do skrzynki ma listy, że podobno firma windykacyjna zza granicy kupią moje zadłużenie w chwilówce. Pismo zatytułowane jest zawiadomienie o cesji wierzytelności. I odrazu wezwanie do zapłaty ponad 3 tysięcy złotych. To wystarczy żeby domagali się zaplaty? Nic oprócz tego swistka więcej nie dostałem. Zawiadomienie o cesji wierzytelności to zazwyczaj pismo, z którego niewiele wynika. Brakuje jakichkolwiek dowodów zarówno na samo przejście wierzytelności jak i dowodów na istnienie oraz wysokość potencjalnego zadłużenia. Więcej na ten temat pisaliśmy na naszym blogu w tym miejscu: https://www.darmowyprawnik.eu/cesja-wierzytelnosci-windykacja/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się