Skocz do zawartości

Postawienie o zawieszeniu egzekucji na wniosek banku

Gość Tolek

Polecane posty

Dostałem dzisiaj w mojej sprawie egzekucji komorniczej postanowienie o zawieszeniu egzekucji na wniosek wierzyciela. I teraz pytanie. Czy mimo tego, że jest to zawieszone będę miał nadal zajęcie konta bankowego i pensji w pracy? Powodem zawieszenia jest zawarta ugoda z bankiem.

Dnia 18.09.2020 o 20:14, Gość Tolek napisał:

Dostałem dzisiaj w mojej sprawie egzekucji komorniczej postanowienie o zawieszeniu egzekucji na wniosek wierzyciela. I teraz pytanie. Czy mimo tego, że jest to zawieszone będę miał nadal zajęcie konta bankowego i pensji w pracy? Powodem zawieszenia jest zawarta ugoda z bankiem.

Zawieszenie postępowania egzekucyjnego powoduje, że komornik nie podejmuje żadnych dodatkowych czynności zmierzających do egzekwowania środków, jednak czynności, które zostały podjęte do czasu zawieszenia pozostają w mocy, np. zajęcie konta bankowego. Tak pobierane środki przekazywane są do komornika w ramach pewnego rodzaju depozytu, przechowania.

Należałoby się jednak zastanowić czy komornik w ogóle może prowadzić wobec Pana postępowania egzekucyjne? Wynika to z faktu, że część orzeczeń sądowych wydawana była w warunkach wadliwości procesowej. Gdyby i w tym przypadku tak było to można wówczas postępowanie umorzyć i nawet odzyskać zabrane środki finansowe.

W naszej Kancelarii EUROLEGE od wielu lat zajmujemy się takimi sprawami. Chętnie przeanalizujemy Pana sprawę pod kątem prawnym. A jeśli jest szansa na pomoc to oczywiście także pomożemy.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...