Gość Przedsiębiorczy Napisano Wrzesień 18, 2020 Share Napisano Wrzesień 18, 2020 Mam pytanie. Aktualnie jeden z komorników prowadzi wobec mnie jako przedsiębiorcy egzekucję komorniczą. Czy komornik może takiejbosobie jak ja wszystko zabrać? Mam zajęte konta bankowe. Wszystkie. Do tego zabrane zwroty podatków i ciągle pytanie o to czy nie mam kontrahentów od których komorbik mógłby zabrać zarobione przeze mnie pieniądze. Czy jakoś da radę się z tego wydostać? Prawnicy u mnie na miejscu rozkładają ręce i mówią że jak komornik jest to już przepadłem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Wrzesień 21, 2020 Share Napisano Wrzesień 21, 2020 Dnia 18.09.2020 o 20:20, Gość Przedsiębiorczy napisał: Mam pytanie. Aktualnie jeden z komorników prowadzi wobec mnie jako przedsiębiorcy egzekucję komorniczą. Czy komornik może takiejbosobie jak ja wszystko zabrać? Mam zajęte konta bankowe. Wszystkie. Do tego zabrane zwroty podatków i ciągle pytanie o to czy nie mam kontrahentów od których komorbik mógłby zabrać zarobione przeze mnie pieniądze. Czy jakoś da radę się z tego wydostać? Prawnicy u mnie na miejscu rozkładają ręce i mówią że jak komornik jest to już przepadłem. Zasadniczo osoba prowadząca działalność gospodarczą odpowiada za zobowiązania całym swoim majątkiem. Niestety, również majątkiem prywatnym, który nie służy prowadzeniu działalności gospodarczej, np. dom, mieszkanie, samochód. W przypadku egzekucji z konta bankowego komornik musi zostawić tylko równowartość 1950 zł. Pisaliśmy o tym na naszym blogu w tym miejscu: https://www.darmowyprawnik.eu/kwota-wolna-od-zajecia-komorniczego-na-rachunku-bankowym-2018-blokada-konta-przez-komornika-jak-sie-bronic-poradnik/ W tym miejscu należy jednak zastanowić się nad tym, czy komornik w danej sprawie może w ogóle prowadzić egzekucję? Z naszego doświadczenia i praktyki wynika, że część orzeczeń sądowych stanowiących podstawę egzekucji komorniczej zawiera istotne wady procesowe. A to daje podstawę nie tylko do uchylenia tytułu wykonawczego, ale także umorzenia egzekucji oraz zwrotu wszystkich zabranych pieniędzy. Jeśli jest Pan zainteresowany dokonaniem analizy Pana sprawy i sprawdzeniem, czy w Pana przypadku możliwe jest skuteczne przeprowadzenie postępowania oddłużeniowego w trakcie egzekucji to zapraszamy do kontaktu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się