Gość Julia Napisano Wrzesień 18, 2020 Share Napisano Wrzesień 18, 2020 Pożyczylam wraz z mężem pieniądze znajomym. To było 3000 zł. Wszystko oczywiście z ręki do ręki. Mieli oddać po 2 miesiącach. Dzisiaj minęło już pół roku. Kontakt od tamtej chwili pozyczki stawał się coraz gorszy. Niestety, ale aktualnie zmienili nawet numer telefonu. Nie spotykamy się. Nie rozmawiamy. Czy mogę jakoś odzyskać te pieniądze? Mężowi obniżyli etat. Ja straciłem pracę z powodu epidemii i nie mogę znaleźć nowej. Aktualnie pieniądze są nam bardzo potrzebne. Proszę o radę co możemy zrobić? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Wrzesień 21, 2020 Share Napisano Wrzesień 21, 2020 Dnia 18.09.2020 o 20:30, Gość Julia napisał: Pożyczylam wraz z mężem pieniądze znajomym. To było 3000 zł. Wszystko oczywiście z ręki do ręki. Mieli oddać po 2 miesiącach. Dzisiaj minęło już pół roku. Kontakt od tamtej chwili pozyczki stawał się coraz gorszy. Niestety, ale aktualnie zmienili nawet numer telefonu. Nie spotykamy się. Nie rozmawiamy. Czy mogę jakoś odzyskać te pieniądze? Mężowi obniżyli etat. Ja straciłem pracę z powodu epidemii i nie mogę znaleźć nowej. Aktualnie pieniądze są nam bardzo potrzebne. Proszę o radę co możemy zrobić? Jeśli nie ma żadnego dowodu na piśmie, a kwota pożyczki jest wyższa niż 1000 zł to proces sądowy o zwrot pożyczki może być bardzo trudny dla powoda. Wynika to z faktu, że nie będzie dopuszczalne w tym postępowaniu, aby skorzystać z dowodu w postaci zeznań świadków czy przesłuchania stron na okoliczność zawarcia umowy pożyczki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się