Gość Rybak90 Napisano Wrzesień 19, 2020 Share Napisano Wrzesień 19, 2020 Wczoraj na moim koncie pojawił się komornik. Jak mam teraz zareagować? Co zrobić? Nie mogę w ogóle używać karty a gotówki starczy mi może na tydzień... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Wrzesień 19, 2020 Share Napisano Wrzesień 19, 2020 8 godzin temu, Gość Rybak90 napisał: Wczoraj na moim koncie pojawił się komornik. Jak mam teraz zareagować? czyli była sprawa w sądzie, czy odbierano listy z sądu? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rybak90 Napisano Wrzesień 20, 2020 Share Napisano Wrzesień 20, 2020 15 godzin temu, robson21 napisał: czyli była sprawa w sądzie, czy odbierano listy z sądu? Spadł jak grom z jasnego nieba. Nie pamiętam żadnego nakazu zapłaty i sądu. Często wyjeżdżam w podróże służbowe bp jestem kierowcą tira. Ale i awiza żadnego też nie miałem. Także nie wiem skąd to się wzięło wszystko. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Wrzesień 20, 2020 Share Napisano Wrzesień 20, 2020 jaki sąd wydał tytuł wykonawczy?, jeżeli e-sąd, to założyć sobie konto i po otrzymaniu dostępu do konta ściągnąć akta i zobaczyć gdzie szedł nakaz i ewentualnie kto go odebrał, jeżeli adres dla pozwanego jest zły, to można wrócić do sprawy wnosząc sprzeciw od nakazu zapłaty z odpowiednimi zarzutami, jeżeli tytuł wykonawczy wydał sąd rejonowy, to trzeba iść do sądu i przejrzeć akta i jak wyżej napisałem zobaczyć gdzie była wysyłana korespondencja oraz jakie kwity dołączył powód do pozwu, oczywiście zrobić fotokopie dokumentom aby złożyć odpowiednie zarzuty. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rybak90 Napisano Wrzesień 20, 2020 Share Napisano Wrzesień 20, 2020 58 minut temu, robson21 napisał: jaki sąd wydał tytuł wykonawczy?, jeżeli e-sąd, to założyć sobie konto i po otrzymaniu dostępu do konta ściągnąć akta i zobaczyć gdzie szedł nakaz i ewentualnie kto go odebrał, jeżeli adres dla pozwanego jest zły, to można wrócić do sprawy wnosząc sprzeciw od nakazu zapłaty z odpowiednimi zarzutami, jeżeli tytuł wykonawczy wydał sąd rejonowy, to trzeba iść do sądu i przejrzeć akta i jak wyżej napisałem zobaczyć gdzie była wysyłana korespondencja oraz jakie kwity dołączył powód do pozwu, oczywiście zrobić fotokopie dokumentom aby złożyć odpowiednie zarzuty. Dziękuję za wskazówki. W przyszłym tygodniu zaczynam wszystko ustalać. Dam znać jak coś się dowiem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Wrzesień 20, 2020 Share Napisano Wrzesień 20, 2020 38 minut temu, Gość Rybak90 napisał: Dziękuję za wskazówki. W przyszłym tygodniu zaczynam wszystko ustalać. Dam znać jak coś się dowiem. konto na e-sądzie można utworzyć już dzisiaj przez internet na ich stronie: https://www.e-sad.gov.pl , trzeba działać gdyż czas ucieka, Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Wrzesień 21, 2020 Share Napisano Wrzesień 21, 2020 Dnia 19.09.2020 o 09:02, Gość Rybak90 napisał: Wczoraj na moim koncie pojawił się komornik. Jak mam teraz zareagować? Co zrobić? Nie mogę w ogóle używać karty a gotówki starczy mi może na tydzień... Należy jak najszybciej dokonać próby uchylenia tytułu wykonawczego. Czy da się to zrobić w Pana sprawie? Tego nie wiemy, ale od wielu lat pomagamy osobom, które bezskutecznie starają się spłacić zadłużenia na etapie komorniczym, Jeśli jest Pan zainteresowany pomocą z naszej strony w tej sprawie to zapraszamy do kontaktu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się