Bilion Napisano Wrzesień 29, 2019 Share Napisano Wrzesień 29, 2019 Witam wszystkich. Jakiś czas temu mniej więcej 2013r może do 2015r ze względu na sytuację rodzinną musiałem wziasc kredyt w dawnym BGŻ i kilka innych małych się zdarzyło w tym provident jakiś. Bardzo długi czas nie było odzewu żadnych firm windykacyjnych ani nic innego, ostatnimi czasy odezwał się Kaczmarski inkaso gdzie też nie wiem jakich pieniędzy oni chcą bo też nie potrafią mi nic nie powiedzieć. Mam tu pytanie czy mogę zabezpieczyc w jakiś sposób moją rodzinę aby nie dziedziczyli moich długów? Czytałem coś o jakimś spadku z inwentarzem czy mógłby mi ktoś wyjaśnić co i jak? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bizon Napisano Październik 10, 2019 Share Napisano Październik 10, 2019 Spadek z dobrodziejstwem inwentarza jest już z ustawy od kilku lat. Nic nie musisz robić. Ale jeśli chcesz mieć całkowity spokój to tylko zrzeczenie się dziedziczenia u notariusza. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilion Napisano Październik 10, 2019 Autor Share Napisano Październik 10, 2019 U notariusza mogę również żonę ująć do dzieci? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bizon Napisano Październik 11, 2019 Share Napisano Październik 11, 2019 U notariusza możesz ująć każdego potencjalnego spadkobiercę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się