Gość Michael J Napisano Wrzesień 24, 2020 Share Napisano Wrzesień 24, 2020 Mam pytanie. Otóż mam firmę i popadlem trochę w długi. Moje konto bankowe firmowe zajął komornik. Czy jest jakaś rada na to żeby je odblokowal? Pytam bo ciężko jest prowadzić firmę z ciągłym zbieraniem pieniędzy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Wrzesień 25, 2020 Share Napisano Wrzesień 25, 2020 14 godzin temu, Gość Michael J napisał: Mam pytanie. Otóż mam firmę i popadlem trochę w długi. Moje konto bankowe firmowe zajął komornik. Czy jest jakaś rada na to żeby je odblokowal? Pytam bo ciężko jest prowadzić firmę z ciągłym zbieraniem pieniędzy. Jeśli prowadzi Pan działalność gospodarczą to egzekucja może być prowadzona zasadniczo bez ograniczeń do wszystkich składników Pana majątku, w tym osobistego - o ile prowadzi Pan jednoosobową działalność gospodarczą, nie w formie spółki prawa handlowego. Natomiast co do blokady rachunku bankowego to komornik nie ma tutaj pełnej dowolności, a bank musi zostawić na takim koncie przynajmniej kwotę wolną od zajęcia w wysokości 1950 zł. Pisaliśmy o tym na naszym blogu w tym miejscu: https://www.darmowyprawnik.eu/kwota-wolna-od-zajecia-komorniczego-na-rachunku-bankowym-2018-blokada-konta-przez-komornika-jak-sie-bronic-poradnik/ Należałoby jednak przede wszystkim skupić się na tym, że tytuł wykonawczy stanowiący podstawę egzekucji nie jest wadliwy. Gdyby tak było to istnieją szanse na jego uchylenie, umorzenie egzekucji i nawet odzyskanie wszystkich zabranych środków. W naszej Kancelarii EUROLEGE codziennie pomagamy osobom w takich sytuacjach. Zapraszamy do kontaktu. Chętnie przeanalizujemy Pana sytuację oraz wskażemy ewentualne sposoby na rozwiązanie sytuacji. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się