Gość Paula Napisano Wrzesień 30, 2020 Share Napisano Wrzesień 30, 2020 Witam mam komornika zabiera mi wszystko powyżej średniej krajowej na konto otrzymuję 2050zł wypłaty (jest to suma, która została z wypłaty po przekazaniu ponad 1000zł komornikowi) natomiast bank zablokował mi ponad 300 zł środków na koncie na początku miesiąca. Zawsze w każdym miesiącu pierwszego dnia następnego miesiąca odblokowuje mi te środki. Czy bank ma taką możliwość? Da się coś zrobić aby bank nie blokował środków? Pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Wrzesień 30, 2020 Share Napisano Wrzesień 30, 2020 1 godzinę temu, Gość Paula napisał: Witam mam komornika zabiera mi wszystko powyżej średniej krajowej na konto otrzymuję 2050zł wypłaty (jest to suma, która została z wypłaty po przekazaniu ponad 1000zł komornikowi) natomiast bank zablokował mi ponad 300 zł środków na koncie na początku miesiąca. Zawsze w każdym miesiącu pierwszego dnia następnego miesiąca odblokowuje mi te środki. Czy bank ma taką możliwość? Da się coś zrobić aby bank nie blokował środków? Pozdrawiam Pani Paulo, na pewno bank musi Pani zostawić kwotę minimalnego zajęcia na rachunku bankowym, która w 2020 roku wynosi 1950 zł. Pisaliśmy o tym na naszym blogu w tym miejscu: https://www.darmowyprawnik.eu/kwota-wolna-od-zajecia-komorniczego-na-rachunku-bankowym-2018-blokada-konta-przez-komornika-jak-sie-bronic-poradnik/ Zaznaczamy jednak w tym miejscu, że należałoby w pierwszej kolejności ustalić, czy egzekucja w ogóle może być toczona. Czy nie jest przypadkiem toczona na podstawie wadliwego tytułu wykonawczego. W naszej wieloletniej praktyce pomagaliśmy już setkom osób wychodzić z egzekucji komorniczej, pomagać w jej umorzeniu i odzyskaniu zabranych w toku tak wadliwej egzekucji środków pieniężnych. Chętnie przeanalizujemy tez Pani sprawę. Jeśli jest Pani zainteresowana zapraszamy do kontaktu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się