Skocz do zawartości

Jak wyjść z chwilówek? Pomocy!

Gość Truskawa91

Polecane posty

Gość Truskawa91

Czy mogę liczyć na waszą radę i wsparcie? Mam już 17 zaciągniętych chwilowek. Większość splacalam jak mogłam. Zazwyczaj jedna była splacana druga. Jak przyszedł koronawirus zaczęli mi odmawiać pożyczek i tak się zaczęła jazda w dół. Aktualnie 5 firm pożyczkowych zażądało zwrotu pieniędzy. Nie mam jak oddać. Nie pracuję. Macie jakieś rady dla takich ludzi ja? Boję się, że zaraz będą pukać komornicy i wstyd na całe osiedle. Ehhh, gdybym wiedziała czym to się skończy nie robilabym takich głupot.

3 godziny temu, Gość Truskawa91 napisał:

Czy mogę liczyć na waszą radę i wsparcie? Mam już 17 zaciągniętych chwilowek. Większość splacalam jak mogłam. Zazwyczaj jedna była splacana druga. Jak przyszedł koronawirus zaczęli mi odmawiać pożyczek i tak się zaczęła jazda w dół. Aktualnie 5 firm pożyczkowych zażądało zwrotu pieniędzy. Nie mam jak oddać. Nie pracuję. Macie jakieś rady dla takich ludzi ja? Boję się, że zaraz będą pukać komornicy i wstyd na całe osiedle. Ehhh, gdybym wiedziała czym to się skończy nie robilabym takich głupot.

Niestety Pani sytuacja jest klasycznym przykładem tzw. pętli chwilówek. Nie jest jednak tak, że z takiego położenia nie da się wyjść na 0 i całkowicie oddłużyć. Trzeba tylko cierpliwości i wytrwałości w działaniach. Więcej na temat pętli zadłużeń i wychodzenia z niej pisaliśmy na naszym blogu w tym miejscu: https://www.darmowyprawnik.eu/spirala-zadluzenia-i-petla-pozyczek-jak-sie-od-nich-uwolnic/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...