Gość Mieczysław Napisano Październik 2, 2020 Share Napisano Październik 2, 2020 Komornik wszczął wobec mnie egzekucję za jakiś starszy dług z firmy Prokura. Zablokował mi konto i rentę. Chciałbym się odwołać i złożyć skargę na komornika. Odebrałem kwity 1 października 2020 roku. Czy ja mam czas tych 7 dni na skargę do 7 czy 8 października? Jak to się liczy? Nie idzie zrozumieć tego pouczenia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Październik 3, 2020 Share Napisano Październik 3, 2020 22 godziny temu, Gość Mieczysław napisał: Komornik wszczął wobec mnie egzekucję za jakiś starszy dług z firmy Prokura. Zablokował mi konto i rentę. Chciałbym się odwołać i złożyć skargę na komornika. Odebrałem kwity 1 października 2020 roku. Czy ja mam czas tych 7 dni na skargę do 7 czy 8 października? Jak to się liczy? Nie idzie zrozumieć tego pouczenia. jeżeli jest komornik, to musiała być sprawa w sądzie, pytanie: czy odbierano korespondencje z sądu i jaki sąd wydał tytuł wykonawczy?, skarga będzie oddalona, gdyż komornik działa na prawomocnym tytule wykonawczym jakim jest nakaz zapłaty - na przykład, w związku z tym jeżeli odebrano list od komornika to na wezwaniu o wszczęciu egzekucji są wszelkie informacje jakie są potrzebne do dalszego działania. Komornik związany jest wnioskiem wierzyciela, który przedłożył odpowiedni tytuł wykonawczy do prowadzenia egzekucji komorniczej na rzecz wierzyciela. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mieczysław Napisano Październik 3, 2020 Share Napisano Październik 3, 2020 5 minut temu, robson21 napisał: jeżeli jest komornik, to musiała być sprawa w sądzie, pytanie: czy odbierano korespondencje z sądu i jaki sąd wydał tytuł wykonawczy?, skarga będzie oddalona, gdyż komornik działa na prawomocnym tytule wykonawczym jakim jest nakaz zapłaty - na przykład, w związku z tym jeżeli odebrano list od komornika to na wezwaniu o wszczęciu egzekucji są wszelkie informacje jakie są potrzebne do dalszego działania. Komornik związany jest wnioskiem wierzyciela, który przedłożył odpowiedni tytuł wykonawczy do prowadzenia egzekucji komorniczej na rzecz wierzyciela. Dziękuję za wskazówki. To czyli co zrobić jeśli nie skargę na czynności komornika? Mogę coś konkretnie jeszcze zrobić żeby skutecznie z nim walczyć? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Październik 3, 2020 Share Napisano Październik 3, 2020 1 minutę temu, Gość Mieczysław napisał: Dziękuję za wskazówki. To czyli co zrobić jeśli nie skargę na czynności komornika? Mogę coś konkretnie jeszcze zrobić żeby skutecznie z nim walczyć? jaki sąd wydał nakaz zapłaty? czy odbierano listy z sądu? Proszę odpowiedzieć na powyższe pytania. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mieczysław Napisano Październik 3, 2020 Share Napisano Październik 3, 2020 1 godzinę temu, robson21 napisał: jaki sąd wydał nakaz zapłaty? czy odbierano listy z sądu? Proszę odpowiedzieć na powyższe pytania. Nic nie wiem właśnie o żadnej sprawie sądowej. Pracowałem kiedyś za granicą i może moja była żona coś odbierala? Nie wiem tego niestety i się nie dowiem. Może czegoś od komornika mogę się dowiedzieć? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Październik 4, 2020 Share Napisano Październik 4, 2020 Dnia 2.10.2020 o 21:18, Gość Mieczysław napisał: Odebrałem kwity 1 października 2020 roku. odebrałeś kwity od komornika, to w tych pismach jest napisane na jakim tytule wykonawczym komornik wszczął egzekucje i jaki sąd wydał tytuł wykonawczy i kiedy nadano klauzulę wykonalności do tego tytułu wykonawczego, wystarczy przeczytać pismo i dalej działać, a jak masz trudności z odczytaniem tego pisma to wstaw skan tego pisma i usuń dane wrażliwe, wtedy zobaczymy co i jak. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Październik 5, 2020 Share Napisano Październik 5, 2020 Dnia 2.10.2020 o 21:18, Gość Mieczysław napisał: Komornik wszczął wobec mnie egzekucję za jakiś starszy dług z firmy Prokura. Zablokował mi konto i rentę. Chciałbym się odwołać i złożyć skargę na komornika. Odebrałem kwity 1 października 2020 roku. Czy ja mam czas tych 7 dni na skargę do 7 czy 8 października? Jak to się liczy? Nie idzie zrozumieć tego pouczenia. Panie Mieczysławie, termin tygodnia liczy się w taki sposób, że do terminu nie wlicza się dnia, w którym odebrał Pan pismo od komornika. Więcej znajdzie Pan na naszym blogu w tym miejscu: https://www.darmowyprawnik.eu/wzory-pism-do-komornika/ Zakładamy jednak, że w Pana sprawie złożenie skargi na czynności komornika może nie przynieść zamierzonych rezultatów, a może Pan jedynie stracić cenny czas. Możliwe, że tytuł wykonawczy stanowiący podstawę egzekucji jest wadliwy. W naszej praktyce widzieliśmy takich sytuacji setki, w szczególności, gdy chodziło o nakazy zapłaty z e-sądu w Lublinie. Jeśli u Pana byłoby tak samo to bylibyśmy w stanie nie tylko uchylić tytuł wykonawczy i umorzyć egzekucję, ale także odzyskać zabrane środki przez komornika. Jeśli jest Pan zainteresowany pomocą to zapraszamy do kontaktu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się