Gość Dawid Napisano Październik 3, 2020 Share Napisano Październik 3, 2020 Mam aktualnie egzkeucje komorniczą z wniosku chwilówki Profi Credit. I teraz pytanie. Czy komornik może zająć samochód będący moją własnością w połowie? W dowodzie rejestracyjnym jesteśmy wpisani ja i mój ojciec. Jak to wygląda od strony prawnej? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Październik 5, 2020 Share Napisano Październik 5, 2020 Dnia 3.10.2020 o 06:47, Gość Dawid napisał: Mam aktualnie egzkeucje komorniczą z wniosku chwilówki Profi Credit. I teraz pytanie. Czy komornik może zająć samochód będący moją własnością w połowie? W dowodzie rejestracyjnym jesteśmy wpisani ja i mój ojciec. Jak to wygląda od strony prawnej? Postępowanie egzekucyjne prowadzone może być co do udziału we współwłasności. W Pana sytuacji zapewne jest to udział 1/2 w prawie własności. Oznacza to, że komornik może zająć udział we współwłasności pojazdu. Statystycznie sprzedaż takiego udziału w toku licytacji - przy założeniu, że nie jest to jakiś pojazd bardzo drogi, np. zabytkowy - graniczy wręcz z cudem. Należałoby jednak w tym miejscu ustalić, czy egzekucja w ogóle może być przeciwko Panu prowadzona. Wynika to z faktu, że nie jest wykluczone, iż tytuł wykonawczy stanowiący podstawę egzekucji może być wadliwy. A taka wadliwość oznaczałaby podstawę zarówno do umorzenia egzekucji, jak również mogłaby przyczynić się np. do odzyskania zabranych w toku egzekucji pieniędzy. Oczywiście, jeśli do takich czynności już doszło. Oczywiście jesteśmy w stanie pomóc w takiej sprawie. Każdego roku pomagamy setkom osób w podobnej sytuacji. Zapraszamy do kontaktu. Pomagamy na terenie całej Polski. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się