Gość Robinson Napisano Październik 3, 2020 Share Napisano Październik 3, 2020 Posiadam kredyt w walucie obcej. Nie tak jak większość we franku szwajcarskim, ale w Euro. Kredyt zaciagalem z żoną na 30 lat w banku. Zasady w sumie dokładnie takie same jak w przypadku franków. Bank sam sobie nalicza wartość euro i przelicza mi na wartość kredytu do zapłaty. Czy można w takiej sprawie unieważnić umowę? Czytałem, że we frankach się da. To może w Euro też się da unieważnić? Proszę o radę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Październik 5, 2020 Share Napisano Październik 5, 2020 Dnia 3.10.2020 o 06:53, Gość Robinson napisał: Posiadam kredyt w walucie obcej. Nie tak jak większość we franku szwajcarskim, ale w Euro. Kredyt zaciagalem z żoną na 30 lat w banku. Zasady w sumie dokładnie takie same jak w przypadku franków. Bank sam sobie nalicza wartość euro i przelicza mi na wartość kredytu do zapłaty. Czy można w takiej sprawie unieważnić umowę? Czytałem, że we frankach się da. To może w Euro też się da unieważnić? Proszę o radę. Zgodnie z przepisami prawa kredyty we franku szwajcarskim oraz euro traktowane są na równi stanowiąc tzw. kredyty walutowe. W zależności od konstrukcji i sposobu obliczania kwoty pozostałej do spłaty mogą być one uznawane za ważne albo nieważne. Wszystko zależy od okoliczności konkretnego przypadku. W naszej Kancelarii EUROLEGE pomagamy osobom, które zaciągały tzw. "kredyty frankowe". Mamy jednak również Klientów, którzy brali kredyty w euro. Jeśli jest Pan zainteresowany pomocą, a przynajmniej analiza sprawy to zapraszamy do kontaktu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się