Skocz do zawartości

odrzucenie spadku

Gość enka

Polecane posty

Po moim zmarłym synu spadek odrzuciła jego żona oraz maloletnie dzieci,teraz kolej na mnie.Ojciec mojego syna również nie żyje,zmarł wcześniej.Był drugi raz żonaty i została jego żona-czy ona też ma odrzucić spadek po moim synu?Jeśli tak to w jakiej kolejności?Wczoraj już zadawalam to pytanie ale pomylił mi się dział,więc dzisiaj je ponawiam tym razem,mam nadzieję,w dobrym miejscu.

Dziadkowie zmarlego nie żyją,więc dalej odrzucić spadek musi moje rodzeństwo i ich zstępni,oraz rodzeństwo ze strony ojca zmarłego i ich zstępni,tak?

Ojciec zmarlego nie mial dzieci  w drugim małżeństwie

3 godziny temu, Gość enka napisał:

Bardzo proszę o pomoc kogoś,kto się zna na prawie spadkowym.Syn zostawił długi i nie chcemy za nie odpowiadać

W sprawie musimy dokonać wszechstronnej analizy, w szczególności pod kątem zasadności i podstaw istnienia zadłużenia. Prosimy o zgłoszenie sprawy.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

Bardzo dziękuję za zainteresowanie,ale ja prosiłabym o odpowiedź na mojego pierwszego posta (czy wdowa po ojcu zmarłego syna ma spadek po moim synu odrzucić,czy jej to nie dotyczy?)

Drugi mój post był nieśmiałą próbą przypomnienia o zadanym wcześniej pytaniu.

Dnia 9.10.2020 o 18:59, Gość enka napisał:

Bardzo dziękuję za zainteresowanie,ale ja prosiłabym o odpowiedź na mojego pierwszego posta (czy wdowa po ojcu zmarłego syna ma spadek po moim synu odrzucić,czy jej to nie dotyczy?)

Drugi mój post był nieśmiałą próbą przypomnienia o zadanym wcześniej pytaniu.

Nie możemy odpowiedzieć na powyższe pytanie jednoznacznie nie znając okoliczności danej sprawy, a w szczególności kwestii dotyczących aktywów spadkowych oraz ewentualnych długów spadkowych.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...