Skocz do zawartości

Nakaz zapłaty z sądu rejonowego w Tarnobrzegu

Gość Gagi009

Polecane posty

Otrzymałem dizisja sądowy nakaz zaplaty z sądu rejonowego w Tarnobrzegu. Pozew z Banku Santander. Czy mogę jakoś się odwołać? Widzę, że mam na to 2 tygodnie. Pouczenie na kilka stron. Nic z tego nie rozumiem. Pomożecie mi coś sensownego sklecic? Podobno przy dobrej obronie z bankiem mozns sobie poradzić w sądzie.

12 godzin temu, Gość Gagi009 napisał:

Otrzymałem dizisja sądowy nakaz zaplaty z sądu rejonowego w Tarnobrzegu. Pozew z Banku Santander. Czy mogę jakoś się odwołać? Widzę, że mam na to 2 tygodnie. Pouczenie na kilka stron. Nic z tego nie rozumiem. Pomożecie mi coś sensownego sklecic? Podobno przy dobrej obronie z bankiem mozns sobie poradzić w sądzie.

Jeśli otrzymał Pan nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym bądź też nakazowym z Sądu Rejonowego w Tarnobrzegu należy jak najszybciej wnieść skuteczne odwołanie. Wobec tego koniecznym staje się wniesienie sprzeciwu od nakazu zapłaty albo zarzutów od nakazu zapłaty. Wszystko zależy od tego czy sądowy nakaz zapłaty wydany został w postępowaniu upominawczym czy też w postępowaniu nakazowym.

Jeśli nie ma Pan doświadczenia procesowego to w naszej ocenie należałoby skorzystać z pomocy prawnika. Wynika to z faktu, iż błędu na wstępnym etapie postępowania mogą Pana drogo kosztować. Chodzi przede wszystkim o kwestie dowodowe oraz ewentualne zarzuty jakie można podnieść na etapie składania środka odwoławczego.

Możemy Panu pomóc w napisaniu odwołania i dalszej reprezentacji Pana interesów przez całe postępowanie sądowego, włącznie z możliwą apelacją do sądu okręgowego. W naszej Kancelarii EUROLEGE od wielu lat pomagamy osobom pozwanym do sądów w całej Polsce. W razie chęci uzyskania pomocy na rozsądnych warunkach zapraszamy do kontaktu. Wygrywaliśmy setki spraw sądowych z bankami. Zaledwie niewielką część z naszych licznych sukcesów znajdzie Pan tutaj: https://www.darmowyprawnik.eu/wygrane-sprawy/

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

Gość Karolina50

Jeżeli nie odebrałam pisma z sądu w terminie 14 dni na poczcie, ponieważ nie było mnie wtedy pod adresem zamieszkania, czy mogę zadzwonić do sądu o ponowne przesłanie korespondencji na inny adres?

1 godzinę temu, Gość Karolina50 napisał:

Jeżeli nie odebrałam pisma z sądu w terminie 14 dni na poczcie, ponieważ nie było mnie wtedy pod adresem zamieszkania, czy mogę zadzwonić do sądu o ponowne przesłanie korespondencji na inny adres?

Pani Karolino, czy pismo adresowane było z e-sądu czy sądu tradycyjnego? Jeśli z e-sądu na pewno będzie trudniej aktualnie, ponieważ po zmianach znaczenie ma adres zameldowania. Niemniej sprawie należy się przyjrzeć. W naszej Kancelarii EUROLEGE każdego dnia spotykamy się z co najmniej kilkoma sprawami, w których mamy niewłaściwie doręczone nakazy zapłaty i inne pisma sądowe.

Zapraszamy do kontaktu.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...