Skocz do zawartości

Sprzeciw od wyroku zaocznego - Alior Bank

Gość Lutek

Polecane posty

Witam Państwa. Nie wiem co się stało, ale dostałem wyrok zaoczny z sądu w sprawie z Alior Bank. Miałem obowiązek napisać odpowiedź na pozew ale że względu na dużo zajęć zapomniałem. Myślałem, że pójdę na rozprawę sądową i wtedy wszystko powiem. A tutaj taka niemiła sytuacja. Do zapłaty ponad 15 tysięcy złotych. Chciałbym się odwołać jak najszybciej. Jak to zrobić? Mam na to 2 tygodnie. Proszę o pomoc.

16 godzin temu, Gość Lutek napisał:

Witam Państwa. Nie wiem co się stało, ale dostałem wyrok zaoczny z sądu w sprawie z Alior Bank. Miałem obowiązek napisać odpowiedź na pozew ale że względu na dużo zajęć zapomniałem. Myślałem, że pójdę na rozprawę sądową i wtedy wszystko powiem. A tutaj taka niemiła sytuacja. Do zapłaty ponad 15 tysięcy złotych. Chciałbym się odwołać jak najszybciej. Jak to zrobić? Mam na to 2 tygodnie. Proszę o pomoc.

Niestety, po zmianach w kodeksie postępowania cywilnego brak odpowiedzi na pozew zazwyczaj kończy się wydaniem wyroku zaocznego - w 99,9% niekorzystnego dla osoby pozwanej - na posiedzeniu niejawnym. Nie ważne czy byłaby do sprawa sądowa z Alior Bankiem czy też każdym innym bankiem, chwilówką czy firmą windykacyjną. Takie są przepisy i musimy się do nich stosować.

Jednak nie jest jeszcze za późno. Co prawda Pana sytuacja jest gorsza niż osoby, która złożyła odpowiedź na pozew, ale nie oznacza to, że beznadziejna. Wyprostowanie Pana sprawy wymagać będzie więcej energii i niestety dokonania opłaty od sprzeciwu od wyroku zaocznego w sprawie. Taka opłata wynosi aż 1/2 opłaty od pozwu, ale jej uiszczenie jest konieczne, aby sprawie nadać dalszy bieg i postarać się o oddłużenie w 100%.

Oczywiście chętnie Panu pomożemy w tej sprawie. W naszej Kancelarii EUROLEGE od wielu lat pomagamy osobom pozwanym do sądów w całej Polsce przez banki, firmy windykacyjne oraz pożyczkowe. Akurat z Alior Bankiem mamy całkiem wysoką skuteczność, a jedną ze spraw opisaliśmy w tym miejscu: https://www.darmowyprawnik.eu/wygrana-z-alior-bank-na-ponad-200-000-zl-nakaz-zaplaty-z-sadu-uchylony-pozew-oddalony-w-calosci/

Zapraszamy do kontaktu. Chętnie Panu pomożemy.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...