Gość Marcin Napisano Październik 10, 2020 Share Napisano Październik 10, 2020 Dostałem zawiadomienie o zajęciu konta bankowego przez komornika. Jak się od tego odwołać? Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Jestem zaskoczony. Proszę o pomoc. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Październik 10, 2020 Share Napisano Październik 10, 2020 3 godziny temu, Gość Marcin napisał: Jak się od tego odwołać? Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Jestem zaskoczony. Proszę o pomoc. czy oprócz zajęcia konta odebrano jakąś korespondencje od komornika, jeżeli tak, to w pismach są wszystkie dane które potrzebujemy do dalszego działania, jeżeli komornik nic jeszcze nie wysłał, to proponuje zadzwonić do kancelarii i zapytać na jakim tytule wykonawczym komornik podjął swoje działania i jaki sąd wydał tytuł wykonawczy, zapewne tytułem wykonawczym będzie nakaz zapłaty ale trzeba informacji u źródła. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Październik 12, 2020 Share Napisano Październik 12, 2020 Dnia 10.10.2020 o 09:50, Gość Marcin napisał: Dostałem zawiadomienie o zajęciu konta bankowego przez komornika. Jak się od tego odwołać? Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Jestem zaskoczony. Proszę o pomoc. Taka informacja przesyłana jest przez komornika kiedy prowadzi wobec egzekwowanego dłużnika postępowanie egzekucyjne z rachunku bankowego. Od zawiadomienia o zajęciu rachunku bankowego nie składa się zasadniczo żadnych odwołań. Można ewentualnie zaskarżyć czynność komornika składając skargę na czynności komornika w terminie tygodnia, od dnia powzięcia wiedzy o dokonaniu czynności. Zazwyczaj jednak skarga na czynności komornika w takiej sytuacji da niewiele albo nic, a czas będzie biegł i komornik nadal będzie działał. Wspomniał Pan, że cała sprawa jest dla Pana zaskoczeniem. A to wskazuje na to, że w sprawie mogło dojść do nieprawidłowości w doręczeniach przesyłek jeszcze na etapie postępowania sądowego. Taka sytuacja daje realne podstawy do tego, aby egzekucję umorzyć i odzyskać ewentualnie zabrane środki. Jeśli jest Pan zainteresowany analizą swojej sprawy przez jednego ze współpracujących z nami prawników to oczywiście zapraszamy do kontaktu. Chętnie pomożemy. Mamy wieloletnie doświadczenie w tego typu sprawach. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się