Skocz do zawartości

Unieważnienie nakazu zapłaty w postępowaniu upominawczym

Gość KrzysztofJ

Polecane posty

Gość KrzysztofJ

Dzień dobry. Dopadł mnie nagle komornik. Okazało się jak dodzownolem się do niego że mam zapłacić na podstawie nakazu zapłaty z sądu rejonowego w Elblągu, którego nakazu nigdy nie widziałem na oczy. Jak to teraz odkręcić? Co mogę zrobić? Jak się zabrać do tego? Ja też zwracam się o pomoc bo dużo słyszałem o państwa pomocy w Internecie.

2 godziny temu, Gość KrzysztofJ napisał:

Jak to teraz odkręcić? Co mogę zrobić? Jak się zabrać do tego? Ja też zwracam się o pomoc bo dużo słyszałem o państwa pomocy w Internecie.

jeżeli odebrano kwity od komornika, to wszystko jest podane na tacy, znamy sąd który wydał nakaz zapłaty oraz sygn akt nakazu. Teraz pozostaje udać się do sądu i przejrzeć akta sprawy a dokładnie gdzie pisma sądowe były wysyłane a dokładnie na jaki adres zamieszkania. Jeżeli adres zamieszkania dla pozwanego był nie aktualny jest możliwość wrócenia do sprawy i odprawić komornika "do domu" w przypadku gdy adres pozwanego jest prawidłowy a pismo sądowe odebrał domownik i nie przekazał listu pozwanemu, to sprawa się komplikuje.

Dnia 10.10.2020 o 10:03, Gość KrzysztofJ napisał:

Dzień dobry. Dopadł mnie nagle komornik. Okazało się jak dodzownolem się do niego że mam zapłacić na podstawie nakazu zapłaty z sądu rejonowego w Elblągu, którego nakazu nigdy nie widziałem na oczy. Jak to teraz odkręcić? Co mogę zrobić? Jak się zabrać do tego? Ja też zwracam się o pomoc bo dużo słyszałem o państwa pomocy w Internecie.

Panie Krzysztofie, oznacza to, że najpewniej w sprawie doszło do istotnych wadliwości formalnych w sprawie jeszcze na etapie postępowania sądowego. Daje to solidne podstawy do uchylenia tytułu wykonawczego, umorzenia egzekucji i odzyskania zabranych w toku egzekucji środków. Chętnie przeanalizujemy Pana sprawę i podejmiemy stosowne kroki w celu udzielenia Panu skutecznej pomocy.

Zapraszamy do kontaktu.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...