Skocz do zawartości

Komorniczy nakaz zapłaty

Gość Ludwik

Polecane posty

Dostałem komorniczy nakaz zapłaty długu z Alior Banku. Nie wiem za bardzo o co chodzi bo nikt mnie o niczym nie informował. Nagle na konto wszedł mi komorbik i zonk. Czy ja mam jakieś szanse na zatrzymanie komornika i oddłużenie?

16 godzin temu, Gość Ludwik napisał:

Dostałem komorniczy nakaz zapłaty długu z Alior Banku.

a jak wygląda komorniczy nakaz zapłaty - szczerze mówiąc pierwszy raz o tym słyszę,

Nie wiem za bardzo o co chodzi bo nikt mnie o niczym nie informował.

zmieniano adres zamieszkania?

Czy ja mam jakieś szanse na zatrzymanie komornika i oddłużenie?

zależy od wielu czynników,

9 godzin temu, robson21 napisał:

a jak wygląda komorniczy nakaz zapłaty - szczerze mówiąc pierwszy raz o tym słyszę,

zmieniano adres zamieszkania?

zależy od wielu czynników,

Komorniczy nakaz zapłaty czyli nakaz zaplaty wydany przez sąd ale doręczone dopiero przsz komornika.

12 godzin temu, Gość Ludwik napisał:

Komorniczy nakaz zapłaty czyli nakaz zaplaty wydany przez sąd ale doręczone dopiero przsz komornika.

teraz rozumiem, nakaz zapłaty został wydany przez sąd i doręczony przez komornika, w związku z tym od tego momentu masz 14 dni na wniesienie sprzeciwu do sądu który wydał nakaz zapłaty, sygn akt nakazu znasz jak i sąd który wydał ten nakaz. Dalej mając już wszelkie dane zaczynasz działać. Jaki sąd wydał nakaz zapłaty: sąd rejonowy czy tzw e-sąd z Lublina? 

Dnia 16.10.2020 o 19:22, Gość Ludwik napisał:

Dostałem komorniczy nakaz zapłaty długu z Alior Banku. Nie wiem za bardzo o co chodzi bo nikt mnie o niczym nie informował. Nagle na konto wszedł mi komorbik i zonk. Czy ja mam jakieś szanse na zatrzymanie komornika i oddłużenie?

Panie Ludwiku, w takiej sytuacji trzeba jak najszybciej wdrożyć działania mające na celu uchylenie tytułu wykonawczego, umorzenie egzekucji i możliwie również odzyskanie zabranych środków przez komornika. Wszystko wskazuje, że w Pana sprawie doszło do nieprawidłowego doręczenia, a to daje podstawy do podejmowania skutecznych działań. Zawsze jednak trzeba rozeznać się w sprawie i dokładnie ją przeanalizować. W naszej Kancelarii EUROLEGE specjalizujemy się w sprawach sądowych i egzekucyjnych z powództw i wniosków banków, firm windykacyjnych i pożyczkowych. Od wielu lat pomagamy osobom takim jak Pan.

Zapraszamy do kontaktu.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...