Ona2333 Napisano Październik 17, 2020 Share Napisano Październik 17, 2020 Witam mam podjąć prace na umowę o prace na pół etatu . Obecnie mam komornika i moje pytanie brzmi czy będzie mógł zabrać mi coś z wypłaty ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Październik 18, 2020 Share Napisano Październik 18, 2020 14 godzin temu, Ona2333 napisał: Witam mam podjąć prace na umowę o prace na pół etatu . Obecnie mam komornika i moje pytanie brzmi czy będzie mógł zabrać mi coś z wypłaty ? niestety ale tak, chyba że, jeżeli wynagrodzenie będzie połową kwoty minimalnej od zajęcia w tedy komornik nic nie dostanie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Październik 19, 2020 Share Napisano Październik 19, 2020 Dnia 17.10.2020 o 20:14, Ona2333 napisał: Witam mam podjąć prace na umowę o prace na pół etatu . Obecnie mam komornika i moje pytanie brzmi czy będzie mógł zabrać mi coś z wypłaty ? Wszystko zależy od tego w jakiej wysokości osiąga Pani wynagrodzenie, patrząc na to pod kątem proporcjonalności. Punktem wyjścia jest kwota minimalnego wynagrodzenia. Jeśli pracuje Pani na 1/2 etatu, to kwota wynagrodzenia nie może być wyższa niż 1/2 wynagrodzenia minimalnego. Jeśli tak jest, to wówczas komornik zabierze Pani nadwyżkę, a 1/2 minimalnego wynagrodzenia zostawi. Tak to właśnie działa. Więcej na ten temat pisaliśmy w naszym poradniku dostępnym tutaj: https://www.darmowyprawnik.eu/pensji-moze-zabrac-komornik-2018-r/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się