Gość Iza Napisano Październik 19, 2020 Share Napisano Październik 19, 2020 Witam. Dostałam miesiąc temu pismo od komornika z żądaniem o złożenie wykazu majątku (stawiennictwo obowiązkowe). Nie byłam obecna w miejscu zamieszkania, wróciłam dopiero teraz, stąd mam kilka pytań: 1. Czy nie jest już za późno na złożenie wykazu majątku i czy nie poniosę konsekwencji nie złożenia dokumentu w terminie? 2. Czy rzeczywiście muszę stawić się w kancelarii osobiście? Komornik nie pracuje w moim mieście stąd wolałabym wysłać pismo pocztą. 3. Czy w pytaniu o sprzęt RTV muszę uwzględnić swój telefon komórkowy? Nie mam żadnego majątku i obawiam się, że komornik nie mając szerokiego wyboru zajmie mi telefon. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Październik 19, 2020 Share Napisano Październik 19, 2020 9 godzin temu, Gość Iza napisał: Witam. Dostałam miesiąc temu pismo od komornika z żądaniem o złożenie wykazu majątku (stawiennictwo obowiązkowe). Nie byłam obecna w miejscu zamieszkania, wróciłam dopiero teraz, stąd mam kilka pytań: 1. Czy nie jest już za późno na złożenie wykazu majątku i czy nie poniosę konsekwencji nie złożenia dokumentu w terminie? 2. Czy rzeczywiście muszę stawić się w kancelarii osobiście? Komornik nie pracuje w moim mieście stąd wolałabym wysłać pismo pocztą. 3. Czy w pytaniu o sprzęt RTV muszę uwzględnić swój telefon komórkowy? Nie mam żadnego majątku i obawiam się, że komornik nie mając szerokiego wyboru zajmie mi telefon. Pani Izo, przede wszystkim należałoby się zastanowić i zadać pytanie: czy Pani o jakiejkolwiek sprawie sądowej przed tym jak pojawił się komornik wiedziała? Jeżeli nie, to oznaczałoby to, iż komornik prowadzi egzekucję na podstawie wadliwego tytułu wykonawczego. Jednak jego zwalczenie wymaga podjęcia pewnych działań, ponieważ istnieje domniemanie prawidłowości wydanego tytułu wykonawczego. Chętnie Pani w tej sprawie pomożemy. Skuteczne działania dają solidne podstawy do tego, aby tytuł wykonawczy uchylić, umorzyć egzekucję i nawet odzyskać ewentualnie zabrane środki. Zapraszamy do kontaktu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Natomiast co do samego wezwania do wykazania majątku przez komornika to należałoby na takie wezwanie odpowiedzieć. Więcej jednak na ten temat znajdzie Pani w naszym, poradniku dostępnym tutaj: https://www.darmowyprawnik.eu/zawiadomienie-o-wszczeciu-egzekucji-i-wykaz-majatku-dla-komornika-co-to-jest/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się