Gość Jan Napisano Listopad 5, 2019 Share Napisano Listopad 5, 2019 Witam czy jeśli wasz mecenas opiekuje się moja sprawa i zostanie wyznaczony termin rozprawy musze się na nim pojawić? Czy mecenas repereztuhe mnie także w sądzie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Listopad 12, 2019 Share Napisano Listopad 12, 2019 Szanowny Panie, wszystko zależy od przyjętej przez mecenasa prowadzącego sprawę taktyki procesowej. W tej kwestii należy skontaktować się bezpośrednio z prawnikiem i ustalić kwestię stawiennictwa. Nie należy podejmować decyzji samodzielnie, ponieważ może skończyć się to przykrymi konsekwencjami, w tym przegraną w procesie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bogusław45 Napisano Kwiecień 30, 2020 Share Napisano Kwiecień 30, 2020 Dzień dobry. Od jakiegoś czasu śledzę Państwa posty na portalu społecznościowym. Chciałbym się zapytać, dlaczego warto odwoływać się od pisma sądowego? Jestem świadomy swojego zadłużenia i wiem, że skoro coś wziąłem to muszę to oddać. Więc o co chodzi z tym sprzeciwem od nakazu zapłaty? Pozdrawiam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Kwiecień 30, 2020 Share Napisano Kwiecień 30, 2020 Panie Bogusławie, warto się odwoływać przede wszystkim dlatego, aby sprawdzić karty przeciwnika. Trzeba ustalić czy nie żąda za dużo, czy ewentualnie zakupił zadłużenie (w przypadku firm windykacyjnych) oraz czy zadłużenie nie jest przedawnione. Dodatkowo należy zbadać umowy pod kątem tzw. "klauzul niedozwolonych" i sprawdzić czy zachowane zostały wszystkie warunki formalne związane z wypowiedzeniem umowy kredytu czy pożyczki. Co można zyskać skutecznie broniąc się w sądzie? Przede wszystkim szansę na całkowite i sądowe oddłużenie. Ewentualnie na zmniejszenie kwoty zadłużenia. Ostatecznie, możemy zyskać czas na uzbieranie odpowiedniej kwoty pieniędzy, aby wszystko spłacić bez uszczerbku dla siebie i rodziny, nie narażając się na szybkie działanie komornika. Więcej dlaczego warto się odwoływać znajdzie Pan w naszym poradniku dostępnym tutaj: https://www.darmowyprawnik.eu/dlaczego-warto-odwolywac-sie-od-sadowych-nakazow-zaplaty-i-wyrokow-zaocznych/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się