Skocz do zawartości

Niezapłacenie nakazu zapłaty z sądu

Gość Robik

Polecane posty

Dostałem sądowy nakaz zapłaty. Mogę wnieść sprzeciw od nakazu zapłaty w ciągu 2 tygodni. Zostało mi jeszcze kilka dni. A co się stanie jak nie zapłacę takiego nakazu zapłaty i nic nie zrobię? Komornik? Dobrze rozumiem?

Dnia 20.10.2020 o 21:38, Gość Robik napisał:

Dostałem sądowy nakaz zaplaty. Mogę wnieść sprzeciw od nakazu zapłaty w ciągu 2 tygodni. Zostało mi jeszcze kilka dni. A co się stanie jak nie zapłacę takiego nakazu zapłaty i nic nie zrobię? Komornik? Dobrze rozumiem?

Wnioski wyciągnął Pan prawidłowe. Zgodnie z przepisami nakaz zapłaty z sądu, od którego się Pan nie odwoła będzie miał znaczenie prawne jak prawomocny wyrok. Po nadaniu klauzuli wykonalności na nakaz zapłaty wydany przez sąd staje się on tytułem wykonawczym i może stanowić podstawę prowadzenie postępowania egzekucyjnego (komorniczego).

Zalecamy złożenie stosownego odwołania od nakazu zapłaty w postaci sprzeciwu od nakazu zapłaty albo zarzutów od nakazu zapłaty.

Jeśli chciałby Pan uzyskać fachową pomoc w takiej sprawie to zapraszamy do kontaktu. Mamy wieloletnie doświadczenie w sprawach o zapłatę przeciwko firmom windykacyjnym, pożyczkowym oraz bankom.

Zapraszamy do kontaktu.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać:

·        telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130,

·        wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo

·        wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej:  https://www.eurolege.pl/anuluj-dlug-2/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...