Gość English Boy 007 Napisano Październik 26, 2020 Share Napisano Październik 26, 2020 Witam. Moja mama poinformowała mnie dzisiaj, że był u niej komornik za jakieś moje długi. Ja od wielu lat siedzę za granicą i tam pracuję. Do Polski przelatuje tylko na kilka tygodni w roku. Mam wobec tego pytanie czy komornik z Polski może mi zabrać coś z konta w Anglii? Jestem tutaj zatrudniony i mam płacone wszystkie składki i podatki. Dziękuję za odpowiedź. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Październik 27, 2020 Share Napisano Październik 27, 2020 18 godzin temu, Gość English Boy 007 napisał: Witam. Moja mama poinformowała mnie dzisiaj, że był u niej komornik za jakieś moje długi. Ja od wielu lat siedzę za granicą i tam pracuję. Do Polski przelatuje tylko na kilka tygodni w roku. Mam wobec tego pytanie czy komornik z Polski może mi zabrać coś z konta w Anglii? Jestem tutaj zatrudniony i mam płacone wszystkie składki i podatki. Dziękuję za odpowiedź. Zgodnie z przepisami prawa komornik polski nie jest w stanie dokonać egzekucji z konta bankowego znajdującego się poza granicami Polski. Więcej na ten temat pisaliśmy w tym miejscu: https://www.darmowyprawnik.eu/konto-niewidoczne-dla-komornika-jak-zalozyc/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się