Skocz do zawartości

Egzekucja przedawnionego długu?

Gość Pit

Polecane posty

Witam,

Dostałem wiadomość od banku, że komornik zajął konto. Po kontakcie z kancelarią otrzymałem informację, że data wykonalności w tym wypadku jest z roku 2007. Czy to oznacz, że dług jest przedawniony?

34 minuty temu, Gość Pit napisał:

Witam,

Dostałem wiadomość od banku, że komornik zajął konto. Po kontakcie z kancelarią otrzymałem informację, że data wykonalności w tym wypadku jest z roku 2007. Czy to oznacz, że dług jest przedawniony?

Wszystko zależy od tego, czy w międzyczasie nie było prowadzone postępowanie egzekucyjne na podstawie danego tytułu wykonawczego albo czy nie nastąpiły inne zdarzenie skutkujące przerwaniem biegu terminu przedawnienia, np. ugoda, wpłata etc.

Należałoby się również przyjrzeć samemu tytułowi wykonawczemu, tj. czy jest na pewno ważny i nie zawiera istotnych wad formalnych. Gdyby zawierał, to wówczas możemy taki tytuł wykonawczy uchylić, umorzyć egzekucję i nawet odzyskać zabrane środki. W naszej Kancelarii EUROLEGE od wielu lat działamy w tego rodzaju sprawach i pomogliśmy już setkom osób wyjść obronną ręką z postępowań egzekucyjnych.

Oczywiście zapraszamy do kontaktu.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

Dzień dobry. Mam dodatkowe informacje w sprawie:

1. Daty wymagalności rat czesnego to tak jak napisałem wcześniej 01/04, 01/05 oraz 01/06, rok 2007.

2. Tytuł wykonawczy (prawomocny Nakaz Zapłaty Sądu) jest z dnia 13 kwietnia 2017.

Czy to oznacza, że dług nie jest przedawniony?

Dnia 13.11.2020 o 12:58, Gość Pit napisał:

Dzień dobry. Mam dodatkowe informacje w sprawie:

1. Daty wymagalności rat czesnego to tak jak napisałem wcześniej 01/04, 01/05 oraz 01/06, rok 2007.

2. Tytuł wykonawczy (prawomocny Nakaz Zapłaty Sądu) jest z dnia 13 kwietnia 2017.

Czy to oznacza, że dług nie jest przedawniony?

Jeśli tytuł wykonawczy pochodzi z 2017 roku to przedawnienie jest niemożliwe. Możemy jedynie postarać się o uchylenie tytułu, ale to już zależy od okoliczności w sprawie. Zapraszamy do kontaktu jak wyżej. Postaramy się pomóć.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...