Gość Aga Napisano Listopad 11, 2020 Share Napisano Listopad 11, 2020 Witam. Od sierpnia jestem na macierzyńskim od października mam zajęcie egzekucyjne na koncie oraz komornik pobiera pieniądze od pracodawcy. Zadeklarowałam ze będę wpłacała 100zl miesięcznie. I owszem kwota zmniejsza się o te 100zl ale dlaczego nie zmniejsza się o kwotę która pobiera bezpośrednio od pracodawcy? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Listopad 12, 2020 Share Napisano Listopad 12, 2020 17 godzin temu, Gość Aga napisał: Witam. Od sierpnia jestem na macierzyńskim od października mam zajęcie egzekucyjne na koncie oraz komornik pobiera pieniądze od pracodawcy. Zadeklarowałam ze będę wpłacała 100zl miesięcznie. I owszem kwota zmniejsza się o te 100zl ale dlaczego nie zmniejsza się o kwotę która pobiera bezpośrednio od pracodawcy? Działanie komornika zasadniczo jest prawidłowe i jest on uprawniony do potrącania należnych kwot. A ściślej robi to pracodawca na zlecenie komornika sądowego. A dodatkowe wpłaty dokonywane przez Panią są ponad to, co komornik i tak zabiera zgodnie z przepisami. Należałoby się jednak w tym miejscu zastanowić, czy egzekucja komornicza może być w ogóle w tej sprawie prowadzona? Trzeba ustalić, czy jeszcze na etapie postępowania sądowego nie doszło do znaczących uchybień formalnych. A gdyby tak było to istnieje szansa na umorzenie egzekucji i nawet odzyskanie wszystkich zabranych środków. Czy tak da się zrobić w Pani sprawie? Tego nie wiemy, ale z chęcią dokonamy analizy sprawy i ewentualnie również pomocy. Zapraszamy do kontaktu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się